auto
53

Nissan 370Z Nismo i GT-R Nismo mamili uzdahe na sajmu u Zagrebu

Piše: D. B.
Kompanija Nissan se na Zagreb Auto Showu pojavila sa svojim impresivnim modelima 370Z Nismo i GT-R Nismo.

Nissan 370Z Nismo je inspirisan modelom GT-R, veoma je funkcionalan i posjeduje potpuno integrisane aerodinamične komponente koje automobilu daju agresivniji izgled, ali i optimiziraju prednji i stražnji downforce. Ključne promjene su nova prednja maska s LED dnevnim svjetlima, kao i zatamnjena glavna svjetla. Automobil je dobio 19-inčne Nismo superlagane naplatke.

U unutrašnjosti su crveno-crna sjedišta presvučena Alcantarom, koja pružaju sjajnu potporu, posebno pri ubrzanju i kočenju, kao i u krivinama. Upravljač je također presvučen kožom.

Automobil je opremljen Nissanovim navigacijskim sistemom sa 7,0-inčnim VGA ekranom osjetljivim na dodir. RearView kamerom, Bose audiosistemom, SiriusXM Satelitskim radiouređajem i drugom naprednom tehnologijom.

Nissan 370Z Nismo pokreće 3,7-litarski DOHC V6 motor, koji razvija 350 KS. Prvi put je moguće birati mjenjač, tako da su na raspolaganju šestostepeni manuelni te sedmostepeni automatski mjenjač.

Automobil je dostupan u četiri boje, crvenoj, crnoj, srebrenoj i perla bijeloj boji.

Nissan GT-R Nismo je model fokusiran na utrke te predstavlja spoj superautomobila, revolucionarne aerodinamike i ultrapreciznog upravljanja. Radi se o jednom od superautomobila s najboljim performansama u svijetu automobilizma zahvaljujući iskustvu koje posjeduje Nismo.

Automobil pokreće 3,8-litarski V6 VR38DETT motor koji razvija 591 KS i 652 Nm obrtnog momenta.

Dostupan je u perla bijeloj, perla crnoj, metalik srebrenoj i crvenoj boji, ali i u mat tamnosivoj koja je unikatna za GT-R Nismo model.

Na automobilu su šestokraki naplaci čiji je dizajn inspirisan legendarnim Nissanom GT500.

Vezani članci