auto
0

Nijemci ne vjeruju njemačkim automobilima

Klix.ba
Jedan od ADAC-ovih helikoptera
Jedan od ADAC-ovih helikoptera
Prema istraživanju koje je proveo najugledniji njemački auto moto klub ADAC, Nijemci među najgore proizvođače svrstavaju Mercedes i VW.

U ispitivanju je učestvovalo 38 454 članova ADAC-a, a prema njihovim glasovima VW je završio tek na 31. mjestu dok je Mercedesu pripalo još lošije 32. mjesto, od ukupno 33 marke automobila u glasanju za sveukupan utisak.

Jedino je gori od njih i samim tim najgori u cijeloj usporedbi prema mišljenju Nijemaca Land Rover.

Ali kada se odvoji utisak usluge koju dobijete u Mercedes-Benzu, te se razmotre samo utisci o vozilu mercedes je uvjerljivo najlošije ocijenjen.

Sve njemačke marke su generalno razočarale u ovom ispitivanju, te su tako najbolje pozicionirani Porsche na 8. mjestu i BMW na jedanaestom. Nakon poprilične praznine tek na 21. mjestu se nalazi Ford, iza kojeg na 26. mjestu dolazi Audi, a njega opet u stopu i to ovim redosljedom prate Opel i Smart.

Potpuno suprotno ovim rezultatima pokazali su se japanski proizvođači koji su popunili prvih osam mjesta a najbolje plasirani su Toyota, Subaru i Honda.

Čak su i jeftini i često kritikovani korejski proizvođači završili na mnogo boljim pozicijama od svojih evropskih konkurenata.

Rezultati ADAC-ovog ispitivanja:

  1. Toyota
  2. Subaru
  3. Honda
  4. Mazda
  5. Nissan
  6. Mitsubishi
  7. Suzuki
  8. Porsche
  9. Saab
  10. Hyundai