auto
1

Nasljednik Infinitija QX50 će biti predstavljen u Parizu

Klix.ba
Nasljednik Infinitijevog crossovera QX50 će biti predstavljen najesen na Sajmu automobila u Parizu, a njegov dizajn će biti inspirisan konceptom QX Sport Inspiration koji je debitovao ove godine u Pekingu.

Zvaničnici Infinitija su potvrdili povezanost modela na konferenciji za medije na kojoj je direktor za planiranje proizvoda Keith St Clair izjavio da kompanija ima historiju predstavljanja konceptnih automobila koji na neki način predviđaju budućnost Infinitija".

Koncept QX Sport Inspiration je otkrio kako bi Infiniti u budućnosti mogao promijeniti dizajn SUV-a tako da se uklopi u kompanijine nove trendove kada je riječ o dizajnu. Koncept karakterišu nabori, oštri rubovi, tanki garovi i istaknuta linija na bočnim stranama. Također, posjeduje kamere umjesto retrovizora koje će uskoro biti legalne, ali i potpuno digitalnu instrumet tablu te upravljač s ravnim donjim dijelom. Unutrašnjost je fokusirana na vozača, a visoka centralna konzola razdvaja vozača i suvozača.

Infiniti QX50 je doživio velike promjene dizajna kada je riječ o modelu za 2016. godinu. Međuosovinski razmak je povećan, čime se dobilo na prostoru u unutrašnjosti. Dolazak novog modela je pokazatelj sve veće važnosti crossovera za Infiniti.

Više detalja o novom modelu će biti poznato do Sajma automobila u Parizu.