auto
10

Nasljednik Bugatti Veyrona stiže sljedeće godine sa 1.479 KS i hibridnim pogonom

Klix.ba
Anonimni izvori iz kompanije Bugatti su za magazin AutoGuide otkrili da će nasljednik modela Veyron biti predstavljen najranije sljedeće godine.

U februaru ove godine je predsjednik Bugattija dr. Wolfgang Schreiver rekao da će druga generacija Veyrona biti snažnija od prethodne. Dva mjeseca kasnije je misteriozni prototip viđen oko Nurburgringa u Njemačkoj, bio neobično tih, zbog čega su se pojavile spekulacije da se radi o hibridu.

AutoGuide je objavio i da će Veyronov nasljednik zadržati 16-cilindrični motor koji će biti dio hibridnog sistema i omogućiti superautomobilu da isporuči 1.479 KS.

Vjeruje se da je Bugattijev cilj dostići brzinu veću od 435,31 km/h, koju je ostvario Hennessey Venom GT, pa da tako vrati titulu najbržeg automobila na svijetu.

Bugatti će proizvesti 450 automobila, što se čini kao mnogo s obzirom na činjenicu da kompanija još uvijek nije prodala sve Veyrone. Kako bi se unaprijedila prodaja, Bugatti je automobile nudio u nekoliko verzija. Ostalo je još 20 automobila, kao i šesta posljednja edicija Legend.