Autoindustrija
0

VIDEO / Najlošije osmišljene reklame za automobile

Sarajevo-x.com
U posljednjih 40 godina snimljeno je bezbroj reklama kojima su proizvođači automobila pokušali ponukati kupce da se odluče baš za njihov najnoviji model. I, kako to obično biva u hiperprodukciji, našlo se tu mnogo onih reklama koje su promašile cilj i smatraju se skoro pa bacanjem novca. List Telegraph izabrao je neke od takvih.

Citroen C4 uz robota koji pleše

Kad se ova reklama pojavila 2006. godine, svi su mislili da je "cool" i zabavna. Ipak, nakon tri godine postalo je jasno da koncept po kojem se auto pretvara u robota, a još pritom i pleše nije najidealnija ideja.

Renault 21 s metanom

Šta je to sa Francuzima i reklamama za auta. Ova je trebala da bude opaka, ali je Renault ispao kao napunjen metanom.

Plymouth Sundance Dodge Shadow uz Celine Dion

Ponovo francuska posla. Celine Dion izvodi neke čudne poteze uz jedan od najpristojnijih automobila ikad proizvedenih. I kakav je to fazon sa dječijom sjedalicom?

Austin Metro uz Michaela Barrymorea Vozila slabe kvalitete u ovoj reklami pokušava vam prodati komičar Michael Barrymore, skakućući okolo i promovišući njegove karakteristike.

Black Gold Datsun 280

Reklama koja izgleda kao meka pornografija umjesto ozbiljnog pokušaja prodaje vozila.

Fordova reklama iz 1986.

Da li je iko ostao budan do kraja reklame pa da ga uvjere kako je Ford stvarno "auto budućnosti"?

Plymouth Duster reklama iz 1985.

Nikome nije jasno šta se dešava, ali jedno je jasno - ne dešava se ništa što ima veze sa autom.

Austin Montego reklama iz 1980.

Poruka koju šalje ovaj spot je da su vozači Montega arogantni i nagli i da se voze autocestama tražeči atraktivne žene da ih ponižavaju na benzinskim stanicama. Da, i također vole da se utrkuju s kamionima.