auto
15

Nagrade za Audi u februaru

Klix.ba
Februar ove godine bio je vrlo plodonosan za Audi, pa je ova marka ubilježila priličan broj nagrada koje je dobila širom svijeta.

Donosimo pregled najvažnijih nagrada koje je Audi dobio u februaru ove godine.

Pet zvjezdica za Audi A6 na NCAP crash testu

Američki crash test program US NCAP ocijenio je Audi A6 za crash sigurnost sa najboljom ocjenom od pet zvjezdica. Rezultati u području zaštite odraslih u prednjem i bočnom crashu kao i kod prevrtanja čine Audi A6 jednim od najsigurnijih automobila njegove klase.

Audi osvojio „ imidž raport“ časopisa Auto Zeitung

Audi je osvojio prvo mjesto u časopisu Auto Zeitung „Imidž reportu“ deseti put zaredom . Više od 20.000 čitalaca učesvovalo je u anketi, ocjenjivali su sveukupno 45 različitih auto marki. Audi je između ostalog oduševio u kategorijama „ Kvalitetni automobili“, „Napredni automobili“, „Uspješan u motor-sportu“ i „Dopadljiv brend“.

DEKRA izvještaj o rabljenim automobilima: Pobjeda za Audi A1

Pobjeda za Audi na DEKRA izvještaju o rabljenim automobilima: U kategoriji „Mini/mala vozila“ Audi A1 je na vrhu. Društo za kontrolu DEKRA ispitivalo je sveukupno 15 miliona automobila iz osam klasa vezano za kvalitet i sigurnost. Od rezultata je DEKRA za svaki tip automobila ispostavila profil nedostataka u tri područja učinkovitosti.