auto
0

Nagrada SMARTBEST 2013 za Chevrolet MyLink

Klix.ba
AUTOBEST, žiri sastavljen od specijaliziranih automobilskih novinara iz ukupno 15 zemalja Srednje i Istočne Evrope, dodijelio je nagradu SMARTBEST 2013 naprednom audio sistemu Chevrolet MyLink. Ova novinarska organizacija sistem je opisala kao “inovativan, jednostavan i temeljen na vrlo pristupačnoj tehnologiji” te mu je odlučila odati priznanje putem svoje nagrade SMARTBEST, koja je utemeljena prošle godine.

Chevrolet MyLink tehnologija prikuplja informacije iz dostupnih pametnih telefona te ih prikazuje na ekranu visoke rezolucije koji je osjetljiv na dodir, a osim toga korisniku omogućava jednostavan pristup telefonskim kontaktima, njegovim muzičkim playlistama, galerijama s fotografijama i videozapisima kao i drugim pohranjenim podacima. MyLink nudi i mogućnost pristupa specijaliziranim aplikacijama kao što je BringGo navigacija, glasovno prepoznavanje i direktna reprodukcija audio materijala.

Kompatibilni uređaji mogu se spajati putem USB priključka ili Bluetooth veze, a osim toga sistem nudi mogućnost spajanja i za određene muzičke uređaje koji ne podržavaju niti jednu od spomenutih načina sparivanja.

“Zahvaljujući ovoj inovativnoj, jednostavnoj i vrlo pristupačnoj tehnologiji, svi putnici u automobilu mogu uživati u svojoj omiljenoj muzici ili informativnim programima te razgovarati s prijateljima ili članovima porodice za vrijeme vožnje”, obrazložio je Ilia Seliktar, predsjednik žirija AUTOBEST. “Chevrolet MyLink uz pomoć pametnog telefona u automobil jednostavno uvodi sve informativne i zabavne sadržaje, od navigacije do vašeg omiljenog radijskog programa”, dodao je Seliktar.

Chevrolet MyLink trenutno je dostupan u nekoliko Chevroletovih modela automobila, uključujući i novi mali SUV Trax.

Osim što je upravo osvojio nagradu SMARTBEST, Chevrolet se s Traxom nalazi među pet finalista koji se takmiče za glavnu nagradu AUTOBEST 2014. Pobjednik će biti proglašen sredinom decembra ove godine.