auto
19

Mostar domaćin posljednje utrke ubrzanja na 402 metra u okviru Prvenstva BiH

Klix.ba
Na mostarskoj pisiti sljedećeg vikenda bit će posljednja ovogodišnja utrka zvaničnog državnog Šampionata i Otvorenog prvenstva BiH u utrkama ubrzanja na 402 metra - "Mostar 2013".

Mjesto na kojem je praktično započela priča o utrkama na 402m u BiH ove godine svjedočit će jednoj novoj činjenici koja će ući sigurno u anale BH auto sporta.

Na mostarskoj pisti bit će održana posljednja ovogodišnja i time će biti okončan prvi zvanični Šampionat i prvo međunarodno otvoreno prvenstvo ikada ne samo u BiH već i u cijeloj regiji, kada su u pitanju utrke ubrzanja.

Na stazi se očekuju takmičari iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije te ostalih zemalja u okruženju. Organizatori okupljeni oko 402.ba i predvođeni sarajevskim klubom SRCS najavljuju da će ove godine u Mostaru publika imati priliku vidjeti do sada najjači takmičarski sastav na stazi i da će rekord mostarske piste ponovo pasti ove godine.

Novitet na stazi u Mostaru bit će i napredni timig sistem ‘STARTER’ kojeg je razvio AK Slavonija iz Osijeka (HR) I koji se ove sezone pokazao kao veliki plus kada su u pitanju dojmovi takmičara.

Kako je publika već navikla, pored vožnji na stazi koje ostavljaju bez daha bit će upriličen i zabavni program uz mnoštvo atraktivnih hostesa.

Manifestacija će se održati 12. i 13. oktobra na lokaciji pomoćne aerodromske piste između Blagaja i Kosora.