Saradnja Minija i Burtona
0

MINI osigurava prostor za kreativne skokove

Sarajevo-x.com
MINI je objavio detalje zanimljivog partnerstva sa proizvođačem snowboarda Burton u okviru takmičenja za nagradu Creative Use of Space u Laaxu, u Švicarskoj.

Proizvođač automobila MINI obilježava pokretanje partnerstva sa kultnom markom snowboarda Burton na jednom od glavnih svjetskih snowboard događaja, Burton European Open u Laaxu. Obje marke usredotočiti će se na pružanje mnoštva zabave svojim klijentima kako bi ujedinili snage za Burton Global Open Series (BGOS) sa Burton Canadian Open (od 1. do 6. februara u Calgaryju, u Kanadi) i Burton US Open (od 7. do 13. marta u Strattonu, u SAD-u).

„MINI i Burton su ključne marke u svojim segmentima. Ovo je partnerstvo između dvije veoma snažne marke, od kojih svaka pojedinačno promiče zabavu združenu sa kreativnim dizajnom“, kaže dr. Wolfgang Armbrecht, potpredsjednik MINI Odjela menadžmenta. „Snowboardi i automobili više su od samog načina pokretanja – oni predstavljaju stil života.“

I MINI i Burton vjeruju da nije važno da samo najbolji tehnički trikovi budu nagrađeni već da priznanje također trebaju dobiti prikazi i skokovi koji reflektiraju maksimalnu kreativnost, interakciju sa okolinom i osobni stil. „Korištenje ograničenog prostora što je moguće kreativnije“.

U polufinalnim i finalnim vožnjama kamere će snimati performanse takmičara, sudionika „Creative Use of Space“ izazova. Od 21. januara najkreativniji prikazi biti će postavljeni kao web clipovi na http://www.facebook.com/MINI.

Nakon svakog događaja korisnici mogu vidjeti različite video clipove i označiti svoje osobne favorite. Najpopularniji clipovi sa BGOS takmičenja u Laaxu, Calgaryju i Strattonu biti će odabrani za opće glasovanje za pobjednike tih događaja. Dva sveukupna pobjednika Creative Use of Space Award biti će imenovani krajem marta. MINI će nagraditi najkreativnijeg ženskog i muškog učesnika novčanom nagradom od 25 000 dolara.