auto
0

Mercedes sa Armanijevim potpisom

Klix.ba
Dr. Joachim Schmidt i Giorgio Armani u dizajnerskom CLK cabrioletu
Dr. Joachim Schmidt i Giorgio Armani u dizajnerskom CLK cabrioletu
Uporedo sa početkom milanskog Fashion Weeka, Mercedes-Benz i Giorgio Armani su objavili početak jedne interesantne saradnje, a prvi rezultat je Mercedes CLK cabriolet kojem je Armani udahnuo sebi svojstvenu profinjenost.

Ideja za ovakvu saradnju je proizašla nakon veoma uspješnog Mercedesovog sponzorisanja Armanijeve Solomon R Guggenheim's Giorgio Armani retrospektivne izložbe koja je održana u pet svjetskih metropola.

Izvršni podpredsjednik Mercedesa, Dr. Joachim Schmidt je rekao: “Kontakt koji smo ostvarili sa Armanijem putem ovog sponzorstva je otkrio da imamo mnogo zajedničkih stvari. Armanijeva filozofija stila, elegancije, inovacija i kvalitete se u mnogome poklapa sa strategijom naše marke.”

Razvoj pomenutog CLK cabrioleta je izveden u Milanu i Comou i trajao je puna četiri mjeseca uz konstantan nadzor i saradnju DaimlerChrysler Advanced Design Studija sa Armanijevom dizajnerskom ekipom.

Cilj naših ideja i koncepta je bio da Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani Design Car vrati na tržište automobila skoro zaboravljeni osjećaj i kvalitete ručnog rada koji se uvijek vezao za prestižne automobile.

Armani je postigao iznenađujuće efekte uklanjanjem materijala sa njihovih serijskih lokacija te neobičnim kombinacijama novih postigao nešto sasvim novo. Rezultat je uzbudljiva kombinacija Cuoio kože, koja je u modi bila davnih 1940-ih i 1950-ih godina, a danas se koristi na samo nekoliko proizvoda.

Cijeli automobil je u tonu i kombinacijama boje pijeska nazvane Sabbia a koja je prepoznatljiva Armanijevoj paleti boja. Također interesantni i efektni kontrasti su postignuti upotrebom mat i sjajnih umetaka u unutrašnjosti i na vanjskom dijelu.

Nakon prezentacije na Milano Fashion Weeku Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani Design Car će se predstaviti širom svijeta po svim važnijim gradovima a na tržištu će biti dostupna izuzetno ograničena seija iz ovog Mercedes-Benz Designo Programa.