auto
633

Mercedes ne dozvoljava sudare, čak ni igračkama

Klix.ba
Djeca obožavaju da se igraju igračkama autima, i to najviše od svega da ih sudaraju. Pogledajte šta se desi kada ne mogu to da urade.

Mercedes-Benz tradicionalno insistira na unapređenju sigurnosti u automobilima, a jedan od najnaprednijih njihovih sistema je Brake Assist System PLUS. Ovaj sistem uz pomoć radara i senzora prati okruženje automobila, te upozorava vozača o mogućoj opasnosti od sudara. U slučaju potrebe i kočenja sistem će dozirati silu kočenja i efikasnije zaustaviti automobil. Mercedes je mislio i o vozačima koji se nalaze iza automobila koji je opremljen sa BAS Plus, pa će tako u slučaju aktiviranja sistema i snažnog kočenja upozoriti vozače iza uzastopnim paljenjem stop svjetala.

Kako bi promovirao prednosti svog sigurnosnog sistema Mercedes-Benz je instalirao veoma snažne magnete u igračke automobila i isporučio ih klijentima koji imaju najveće zahtjeve o pitanju sigurnosti - porodicama sa djecom.

Zanimljivo je vidjeti kako djeca reaguju na činjenicu da više ne mogu sudarati svoje igračke, na zadovoljstvo roditelja.