auto
36

Mercedes-AMG slavi dvostruku pobjedu u Formuli 1 specijalnim modelom A45

Klix.ba
Mercedes-AMG proslavlja dvostruki trijumf u šampionatu Formule 1, titulu u poretku vozača i konstruktora, a to je obilježeno specijalnim izdanjem modela A45.

Automobil je ukrašen petrol zelenom i crnom linijom, ima veći prednji spliter, stražnji krovni spojler, 19-inčne titanijum sive naplatke i drugo. Kupci će moći naručiti automobil ofarban u srebrenu, designo mountain magno sivu i mountain metalik sivu boju.

Mercedes-AMG A45 PETRONAS 2015 World Champion Edition je opremljen AMG Exclusive i AMG DYNAMIC Plus paketom, ima elektronski podesiva AMG Performance sjedišta presvučena kožom ili Dinamica mikrovlaknima, ali i Night paketom. U unutrašnjosti je i Performance upravljač presvučen Dinamica mikrovlaknima sa petrol zelenim koncem.

Automobil pokreće 2,0-litarski četverocilindrični benzinski motor s turbopunjačem koji isporučuje 375 KS pri 475 Nm obrtnog momenta. Snaga se na 4MATIC pogon na sva četiri točka šalje preko sedmostepenog mjenjača s duplim kvačilom. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h su potrebne 4,2 sekunde.

Mercedes-AMG će izložiti A45 PETRONAS 2015 World Champion Edition nadolazećeg vikenda na utrci za Veliku nagradu Abu Dhabija. Prodaja će početi u januaru i trajat će do maja. Osnovna cijena je 65.402 eura, a ako kupci odaberu designo mountain magno mat sivu boju, izdvojit će 66.818 eura.