Virtualni novitet
0

Megane za Need for Speed

Sarajevo-x.com
Nedavno predstavljeni Renault Megane Coupe koji će na tržište stići početkom 2009. godine biće dostupan širim masama za testiranje već od 21. novembra ove godine. Naravno, riječ je o virtualnoj vožnji u novom nastavku popularne igre Need for Speed.

Jedan od prvih trailera koji najavljuju novo izdanje Electronic Artsovog bestsellera za glavnu ulogu ima upravo renaultovu novu kompaktnu uzdanicu, a pored linija novog Meganea prezentacija ističe i nove, poboljšane, grafičke karakteristike ove igre.

Electronic Arts je za Need for Speed: Undercover pripremio mnoštvo najnovijih modela, a konkretno sa Renaultom radili su skoro godinu dana na razvijanju novih efekata i stvaranje što realnijeg osjećaja u vožnji automobila.

Zahvaljujući toj saradnji stručnjaci iz EA tvrde da su uspjeli dramatično poboljšati sam doživljaj vožnje u njihovoj igri, te da zahvaljujući podacima iz Renaulta svaki automobil reaguje i ponaša se baš onako kako bi to radio i u stvarnosti. Upravo zbog takvih postignutih rezultata Electronic Arts tvrdi da će ovaj nastavak igre Need for Speed biti najrealniji koji su ikada napravili i najpribližniji pravoj simulaciji vožnje.

Uz izuzetno realističnu grafiku i prepoznatljivu opsjednutost detaljima EA ističe i novi "Heroic Driving" grafički poligon koji omogućava potpuni užitak u vožnji virtualnih automobila, ali ujedno i najrealniji osjećaj vožnje novog Meganea, i to nekoliko mjeseci prije nego što će to biti zaista moguće isprobati sa stvarnim modelima.

Odličan dizajn novog Meganea Coupe odlično je preuzeo glavnu ulogu u novom Need for Speed nastavku, a s obzirom da je prava perspektiva dizajna novog modela još uvijek većini nepoznata, gledati ga u akciji i priije dolaska na tržište u svakom slučaju je odličan potez Electronic Artsa i Renaulta.