auto
3

McLaren razmišlja o superautomobilu koji će biti rival Panameri i GTC4Lussou

Klix.ba
Koncept McLaren X-1
Kompanija McLaren bi se mogla pridružiti Porscheu i Ferrariju te ponuditi grand tourer, koji će biti rival modelima Panamera i GTC4Lusso.

Menadžer za komunikacije Duncan Forrester je otkrio da se razgovara o takvom modelu, ali da još uvijek ništa nije odučeno.

"Mislim da ćemo se malo poigrat, ali smatram da trenutno nema velike želje za porodičnim McLarenom", izjavio je Forrester.

McLaren je ranije saopćio da nema namjeru proširivati svoju ponudu pored dostupnih serijas Sports, Super i Ultimate. To znači da će porodični model s četiri sjedišta, ukoliko bude proizveden, biti baziran na postojećem modelu, a moguće je i da to bude produžena verzija modela 570S. Također, Forrester je dodao da postoji mogućnost proizvodnje automobila s tri sjedišta.

Zahtjevi kupaca uglavnom određuju kakve će kompanija automobile proizvoditi., ali rastuće SUV tržište nije privlačno britanskoj kompaniji.

"Nećemo praviti SUV. Mi proiz vodimo dva najbolja dvosjeda na svijetu, po tome smo poznati i u tome leži naša snaga. To je u našoj DNK-a i kupci traže takve automobile od nas", istakao je Forrester.

Vezani članci