auto
2

Mazda podržava dječije skijanje

Klix.ba
Ovog vikenda (14. i 15. februara) na Bjelašnici se održava trdicionalni ski Kup Srebrna lisica – Connecta 2015, čiji je organizator Ski Klub Bjelašnica, a generalni sponzor Connecta d.o.o., ovlašteni Mazda distributer za Bosnu i Hercegovinu. Takmičenje juniora u alpskim disciplinama održava se već deveti put, a ove će godine uključiti učesnike iz više zemalja.

Prepoznavši značaj sportskih dječijih aktivnosti i promoviranje skijanja kao najatraktivnijeg zimskog sporta, Connecta je odlučila podržati ovogodišnji Kup.

"Rijetke su zemlje u svijetu, koje kao Bosna i Hercegovina, imaju prirodnu blagodet dostupnosti skijališta, pa je time animiranje djece za uključivanje u ovaj sport na neki način, naša obaveza. Mi - Connecta i Mazda, smo ponosni što ćemo ove godine biti dio 9. Kupa Srebrna lisica – Connecta 2015, i imamo namjeru i ubuduće afirmirati ovakve i slične projekte.", izjavila je Zinaida Kurtćehajić, brand manager Mazde.

Takmičenja u okviru najveće dječije ski manifestacije koja se održava na Bjelašnici su podijeljena u 8 dječijih kategorija – prema uzrastu po četiri za djevojčice i dječake. Prva trka počinju u subotu 14.februara u 09 sati, a finalni poredak učesnika će se znati u nedjelju kada je za 15:00 sati zakazano proglašenje pobjednika. Osim standardnih sportskih trofeja, najboji će dobiti i prigodne Mazda poklone.

Prateći program cijele manifestacije je Mazda sniježna zabava, u kojoj se posjetioci mogu upoznati sa Mazda automobilima, ali i dobro zabaviti.