auto
19

Maserati osvježio izgled modela Quattroporte

Klix.ba
Nakon tri i po godine na tržištu i više od 24.000 prodanih automobila u 72 zemlje, kompanija Maserati je odlučila osvježiti izgled svog modela Quattroporte.

Da će obnovljeni Quattroporte stići na tržište ovog mjeseca znali smo još u januaru, kada su se pojavile prve špijunske fotografije modela tokom testiranja. Maserati je sada u potpunosti otkrio izgled automobila, a na fotografiji se vidi da ima novi dizajn branika s vertikalnim hromiranim elementima, dok druge manje promjene uključuju redizajnirane retrovizore i mat crne pragove.

Između usisnika zraka i hladnjaka nalazi se elektronski prilagodljiv Air Shutter zatvarač, koji regulište temperaturu tečnosti u motoru. Aerodinamika je poboljšana za 10 posto.

Kada je riječ o unutrašnjosti, redizajnirana je instrument tabla, a tu je i infotainment sistem kompatibilan s Apple CarPlayem i Android Auto sistemom. Postavljen je novi ekran, novi klima uređaj i novi pretinac.

Maserati Quattroporte će se i dalje prodavati s istim motorima, koji uključuju 3,8-litarski V8 Twin-Turbo motor sa 530 KS, a koji omogućava maksimalnu brzinu od 310 km/h.

Retunirani 3,0-litarski V6 motor je snažniji za 20 KS te sada razvija 350 KS. Isti motor je dostupan i u verziji sa 410 KS.

Model je dobio i dva nova paketa opreme, a to su GranLusso i New GranSport, koji su dostupni za sve V6 modele. Ova oprema je prepoznatljiva po tome što daje unikatan izgled eksterijera i unutrašnjosti. Sva ova oprema je standardna za najsnažniju verziju Quattroporte GTS.

Obnovljeni Maserati Quattroporte je dostupan od ovog mjeseca.