auto
0

Masaža i ventilacija na prednjim sjedištima Volva S80 i XC90 Executive

Sarajevo-x.com
Najekskluzivniji modeli Volva garantuju diskretnu skandinavsku luksuznost, dizajniranu za sve ukuse. Osebujnost modela za 2009. godinu upotpunjena je jedinstvenom kombinacijom masažnih i ventilacijskih funkcija na prednjim sjedištima, zajedno sa širokom ponudom poboljšanih materijala i izuzetnim završnim detaljima.

Volvo S80 i XC90 Executive su kreirani za kupce koji se, bez kompromisa, žele opustiti nakon napornog dana na poslu ili žele stići na posao potpuno pripremljeni za izazove novog radnog dana. Najčešće se ovi modeli koriste upravo u službene svrhe. Takva namjena zahtijeva udobnost, estetiku i kvalitetne materijale. Nesumnjivo, najviši standardi kvalitete u svakom pogledu moraju biti zadovoljeni.

„Ankete koje smo sproveli pokazuju da kupci polažu posebnu pažnju na udobnost sjedišta i kvalitetu kože od koje su napravljena. Upravo je to bio razlog što smo modele Volvo S80 i XC90 Executive upotpunili funkcijama masažera i ventilacije na prednjim sjedištima, zajedno sa iznimno mekim materijalima korištenim za izradu svih sjedišta. Nadalje, poboljšali smo i sam izgled unutrašnjosti završnom obradom ušitaka i materijala, te dodali nekoliko novih detalja, na primjer ekskluzivni analogni sat.“, objašnjava Lennart Stegland, direktor odjela specijalnih vozila u Volvu.

Skandinavski luksuz krojen za sve ukuse

Ovim su novim detaljima Volvo S80 i XC90 Executive pomjerili na viši nivo svoju poziciju u segmentu luksuznih vozila. U svakom slučaju, Volvo pažnju ne zahtijeva naglašeno. Suprotno tome, diskretna skandinavska briga za detalj zadovoljava čula vlasnika ovakvog vozila na vrlo suptilan način.

Volvo S80 Executive
Volvo S80 Executive

Može se to vidjeti u profinjenim, novim uzorcima materijala od kojih su izrađena sjedišta. Pokrov centralne konzole sada je izradjen od mekane kože i sa aluminijumskim završecima preko prednjeg tunela konzole. Poboljšana rasvjeta u vratima, držačima za čaše i u podnicama, osigurava primjećivanje ovih detalja i u mraku.

Može se osjetiti: u sjedištima koja su, vrlo vjerovatno, najbolja sjedišta u motornoj industriji. Savršenim punjenjem i perforacijama sa dva naličja. Pet ugrađenih prilagodljivih jastuka na napuhavanje u prednjim sjedištima sada su povećanog volumena i ukomponovana tako da se pomiču valovito (podešavaju se na dva nivoa jačine) te tako masiraju donji dio leđa, odnoseći umor i osjećaj ukočenosti tokom dugih putovanja. Zahvaljujući ugrađenoj ventilaciji, tijelo i odjeća se održavaju ugodno svježom tokom masaže. I sve to dok se ruke odmaraju na rashlađenom volanu od drveta, kože i aluminijuma.

Volvo S80 Executive, interior
Volvo S80 Executive, interior

Može se pomirisati: u sjedištima, panelima od orahovine na centralnoj konzoli i instrument tabli, u novoj, rukom šivenoj završnoj obradi kože na stranicama vrata. Poboljšana klimatizacija ujedinjena sa vanrednim izborom materijala stvara vrhunsku kvalitetu vazduha u putničkoj kabini.

Može se i čuti: u tihoj putničkoj kabini pri uobičajenim brzinama i utišanoj moći kod ubrzanja V8 motora. Volvo Premium zvučni audio sistem, sa digitalnim Alpine pojačalima, audio tehnologija Bang & Olufsen i zvučnici danskih specijalista Dynaudio, ukomponovani su kako bi stvorili zvučni ugođaj jednak onom najboljih kućnih stereo sistema.

Volvo S80 Executive, interior
Volvo S80 Executive, interior

Može se i okusiti: u gutljaju hladnog pića iz posebno dizajnirane kristalne čaše, u koju je ugraviran Executive logo. Čaše i piće su spremljeni u specijalni, osvijetljeni frižider, koji Volvo S80 Executive može biti dodatno opremljen.

Tradicija sa dahom moderne

„Želja nam je da napravimo balans u unutrašnjem dizajnu, između modernog Volva i klasične tradicije. Vrlo su često luksuzna vozila konzervativna, sa mnogo komponenti i teških materijala. Volvo S80 i XC90 Executive poštuju takav stil, ali ga upotpunjuju detaljima tipičnim za skandinavski dizajn. Čiste funkcije, sveprisutna aura vrhunske izrade. To su karakteristike koje će biti još više naglašene u modelima u 2009.“, nadopunjuje Maria Thunberg, dizajner unutrašnjosti u Volvo Cars korporaciji.

Volvo XC90 Executive
Volvo XC90 Executive
Volvo XC90 Executive, interior
Volvo XC90 Executive, interior
Volvo XC90 Executive, interior
Volvo XC90 Executive, interior