auto
0

Magazin Auto Bild proglasio Mazdu najkvalitetnijim automobilom

Sarajevo-x.com
Mazda 5
Mazda 5
Ugledni njemački magazin, Auto Bild treći put zaredom stavlja Mazdu na prvo mjesto u svom redovnom Izvještaju o Kvalitetu za 2007. godinu. Kao što je bio slučaj u prethodna dva izvještaja, Mazdin kvalitet je evidentan u svim aspektima istraživanja.

Ovakav test prvi put objavljen 2001. godine i sadrži rezultate sedam kriterija: testovi izdržljivosti, ankete vlasnika vozila (22.795 Auto Bild pretplatnika), opozive, izvješaj njemačkog TUV-a ( obavezni tehnički pregledi), prigovori vlasnika vozila Auto Bildu, tipovi garancija i kvalitet servisa ovlaštenih partnera baziran na tajnim servisnim testovima – a sve to za obuhvatniju sliku kvaliteta na najvećem automobilskom tržištu Evrope.

Posebno visoki rezultati su postignuti u kategorijama dugotrajnog kvaliteta na TUV izvještaju (za automobile stare dvije i tri godine) i na Auto Bild testovima izdržljivosti od 100.000 km, na kojem je Mazda 5 trenutno na pola puta bez ijednog kvara.

Mazda je također postigla visoke ocjene i po anketi vlasnika o učestalosti popravaka i visokoj kvaliteti izrade karoserije, što je Mazdi omogućilo dodatni napredak u odnosu na prošlogodišnje izvrsne rezultate.

Rezultati i u ovogodišnjem izvještaju odaju zadovoljstvo vozača i garancije – već tradicionalne vrline Mazdinih modela – gdje su se još jednom pokazale kao očigledne.

"Posebno smo ponosni što je u 2007. godini Mazda izabrana kao pobjednik u Auto Bildovom Izvještaju o Kvalitetu. Ova prestižna nagrada je priznanje za kvalitet dizajna i proizvodnje svakog Mazdinog vozila. I to nam daje više pouzdanja da bismo ostvarili dalje naše planove i postigli čak veće nivoe kvaliteta u svim segmentima Mazda Zoom Zoom vozila za zadovoljstvo naših kupaca širom svijeta", rekao je Dan Morris, Mazdin izvršni rukovodilac zadužen za marketing, prodaju i odnos s kupcima.