Atipični Murcielago LP670-4 SV
0

FOTO / Lamborghini za zimske radosti

Piše: Elvir Zubović
Profesionalni skijaš Jon Olsson pokazao je još jednom da Lamborghiniji ne moraju biti isključivo automobili za posebne prilike. Uz nekoliko dodataka on je svog Murcielaga pretvorio u gotovo idealan automobil za putovanje do skijališta.

Egzotični supersportski automobili poput Lamborghinija Murcielaga uglavnom svojim vlasnicima služe kao statusni simbol, te se u suštini minimalno koriste za ono što bi svakom automobilu trebala i biti namjena, bez obzira na snagu i performanse koje nudi.

Da se i Murcielago može, i treba, koristiti kao i svaki drugi "normalan“ automobil najbolje je pokazao alpski i "freestyle“ skijaš Jon Olsson koji je svog Murcielago LP670-4 Super Veloce uz nekoliko praktičnih prerada napravio praktičnim i ugodnim za prevoz do njegovih omiljenih planina i skijališta.
Baš kao i njegov prethodni "ski auto“, Lamborghini Murcielago LP640, tako je i LP670-4 SV dobio praktičan zatvoreni krovni nosač za skije i ostatak prtljage, dok je posebnom izgledu doprinjela i zanimljiva mat crna boja. Ovaj put Olsson je svoju taštinu dodatno istakao i svojim inicijalima na prednjem dijelu automobila, i to u upadnoj narandžastoj boji u kojoj je Murcielago i došao iz fabrike. S druge strane, zdravih 670 KS iz 6,5-litarskog V12 motora, pogon na sve točkove i vrhunske Pirelli Sottozero gume definitivno će obezbjediti jedno od najbržih i najuzbudljivih putovanja na skijalište.

Naravno, ovako prilagođen Murcielago teško da je uobičajena pojava, pa iako će Olssonu odlično poslužiti kao pokretna billboard reklama, činjenica je da neće svi zaljubljenici supersportskih automobila odobriti skrnavljenje estetike ali i aerodinamike jednog od najbržih automobila današnjice.