auto
0

Lamborghini u Ženevi planira predstaviti dva nova modela

Sarajevo-x.com
Ukoliko su glasine tačne, Lamborghini će na sajmu automobila u Ženevi u martu predstaviti dva superautomobila.

Za većinu svjetskih proizvođača automobila ovo ne bi bilo nikakvo iznenađenje, ali Lamborghini trenutno ima samo dva modela, Aventador LP700-4 i Gallardo. Pouzdan izvor tvrdi da je informacije dobio na nedavno održanom sajmu automobila u Detroitu. Ukoliko su spekulacije tačne, zanimljivo je ono što bi Lamborghini mogao ponuditi. Sajam u Ženevi je isuviše rano da bismo mogli govoriti o zamjeni za Gallarda, ali ne treba isključiti mogućnost predstavljanja koncepta kojim će biti najavljen izgled njegovog nasljednika.

Stoga je vjerovatnije da će u Ženevi biti predstavnjen novi Aventador Roadster, ali se čini da talijanski proizvođač želi sačekati i ne miješati ga sa pravim iznenađenjem. Prema informacijama insajdera koji su već vidjeli fotografije namijenjene novinarima, spreman je i Lamborghini s otvorenim krovom koji će imati sklopivi krov napravljen od karbonskih vlakana.

Osim toga, moguće je da će biti predstavljena i produkcijska verzija koncepta Lamborghini Sesto Elemento. Koncept je dobio zeleno svjetlo za proizvodnju krajem prošle godine. Pored svega navedenog, moguće je i da Lamborghini ima u planu predstaviti dva potpuno nova modela.