Sinonim za prestiž, kvalitet i pouzdanost
0

Laika luksuzna vozila za odmor na tržištu BiH

Sarajevo-x.com
Laika vodeći italijanski proizvođač luksuznih vozila za odmor najavio je dolazak na tržište Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana. Vrhunski kvalitet, luksuz i čari italijanskog dizajna će premijerno biti predstavljeni na predstojećem 15. Međunarodnom sajmu automobila koji će se početkom oktobra održati u Banjoj Luci.
Premium vozila Laika će svim ljubiteljima avanture i udobnosti sa područja BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore obezbijediti generalni uvoznik i trgovac, firma Eurokapija d.o.o.

Posjetioci sajma i ljubitelji komfora i luksuza će imati priliku da upoznaju osam tipova bogato opremljenih vozila – Kreos 5000, Kreos 3000, Kreos 6000, Kreos 7000, Kreos 8000, Ecovip, X Range i Sport 100, kreiranih da korisnicima pruže maskimalnu udobnost i luksuz kakav je do sada bio karakterističan samo za jahte. Svaki od ovih tipova je dostupan u nekoliko verzija, dokazujući izraženu posvećenost detaljima i zahtjevima budućih korisnika.

Sva vozila su postavljena na šasijama FIAT Ducato, AL-KO i Iveco Daily, a pokreću ih snažni dizelski agregati sa pogonom na prednjim, odnosno zadnjim točkovima na šasiji Iveco Daily. U ponudi se nalaze dva štedljiva TDI agregata zapremine između 2,3 i 3 litra sa common rail sistemom ubrizgavanja goriva, koji isporučuju snagu između 100 i 210 KS i zadovoljavaju stroge kriterije Euro 5 norme o izduvnim gasovima.

Unutrašnjost svih modela opisuje visoka stopa funkcionalnosti i ergonomije, koja u kombinaciji sa visokim kvalitetom materijala i širokom ponudom serijske i dodatne opreme predstavlja jedinstveno okruženje idealno za odmor, druženje i zabavu, te za duži boravak u svim vremenskim uslovima. Indirektna iluminacija, namještaj dizajniran u nautičkom stilu, ekskluzivni i unikatni detalji, visokokvalitetne presvlake i osvjetljenje u brodskom stilu stvaraju ekskluzivan i luksuzan enterijer.
Novost predstavlja i ostavljena mogućnost korisnicima da sami biraju izgled enterijera i raspored namještaja, te ostalog mobilijara, stvarajući na taj način personalizovanu oazu za potpuni užitak i odmor za čak 8 osoba. Tome je prilagođen i veliki prtljažnik, te garažni prostor u koji će bez problema stati sva oprema potrebna za rekreaciju i potpuni ugođaj.

Kreirana za ljubitelje elegancije, praktičnosti i visoke tehnologije, Laika vozila predstavljaju pravo osvježenje na automobilskom tržištu Bosne i Hercegovine, ali i cijelog zapadnog Balkana, nudeći korisnicima novi vid luksuza, odmora i stila življenja.