Priznanje za kvalitet Hyundaija
0

Korejci nastavljaju sa napretkom

Sarajevo-x.com
Prema izvještajima VDS studije (Vehicle Dependability Study) za 2010 godinu, Hyundai je zauzeo jedanaesto mjesto kada je u pitanju kvalitet vozila, četiri mjesta iznad prosjeka u auto industriji, i dodatni napredak za tri mjesta u odnosu na rezultate iz 2009. godine.

Za ovaj napredak u kvaliteti najzaslužniji su modeli Tucson i Accent, koji su svrstani među tri najkvalitetnija vozila u svojim klasama.

“Kvalitet je jednostavno naš prioritet. Vlasnici Hyundai vozila s razlogom očekuju najkvalitetnija vozila u auto industriji. Sveobuhvatna garancija predstavlja samo potvrdu našeg vjerovanja u Hyundai kvalitet. Činimo sve da pomjerimo granice u kvaliteti u auto industriji, ne samo kada su u pitanju nova vozila u salonima, već i nakon dugogodišnje vožnje”, kazao je Frank Ferrara, zamjenik direktora za korporativno planiranje i zadovoljstvo kupaca SAD-a.

VDS studija, koju provodi J.D. Power & Associates, mjeri probleme i simptome na automobilima do 3. godine starosti, najčešće u preliminarnim kategorijama kao što su vožnja, dinamičke osobine i kočenje, dodatne opcije i kontrola, motor, prenos brzina i vanjski izgled vozila. VDS je jedan od tri mjerna segmenta koji sprovodi J.D. Power and Associates za mjerenje kvalitete, zajedno sa Initial Quality Study (IQS), koji mjeri kvalitet nakon 90 dana posjedovanja vozila od strane vlasnika, i Automotiv Performance, Execution and Layout (APEAL) Study, koja mjeri percepciju kupaca po pitanju dizajna, sadržaja, izgled i performanse njihovog novog vozila.

U svakom slučaju sa posljednjim rezultatima studije kvaliteta predstavljaju dodatnu potvrdu kontinuiranog rasta kvalitete Hyundai automobila