Koncepti
3

Zvanično otkriven koncept BMW M4 Coupe

Klix.ba
Njemački proizvođač automobila BMW je zvanično otkrio svoj koncept M4 Coupe, koji će debitovati na sajmu Pebble Beach Concours d'Elegance.

Koncept je dizajniran s ciljem da nagovijesti nadolazeći produkcijski model, a opisan je kao "BMW-ova M filozofija u idealnoj formi".

Kompanija nije mnogo toga rekla o modelu modernog izgleda, agresivni prednji branik i poklopac motora, koji svojim izgledom jasno govori da se ispod njega nalazi snažan motor. Prednji blatobrani su dobili ventilacijske otvore, a na stražnjem dijelu je spojler. Osim toga, koncept je opremljen 20-inčnim točkovima u dva tona. Korištene su i brojne komponente napravljene od plastike, ojačane karbonskim vlaknima, kao što su prednji spliter, krov i stražnji difuzor.

Zvaničnici BMW-a nisu otkrili detalje, ali tvrde da koncept posjeduje motor vrhunskih performansi. To je poprilično neodređeno, ali u ranijim izvještajima se govorilo da se radi o 3,0-litarskom šestocilindričnom motoru, koji isporučuje 450 KS i 550 Nm obrtnog momenta.

Vezani članci