Topos Sail Design Concept
0

VW Caddy stvoren za vikende

Sarajevo-x.com
Na najvećoj izložbi rekreacijskih i kamperskih vozila u Evropi Volkswagen će predstaviti posebno pripremljen Caddy koji je na vrlo jednostavan način u stanju priuštiti ugođaj svojstven prestižnim jahtama i skupim odmaralištima.

U čast dvadeset godina postojanja California Campera, koji je godinama pružao utočište izletnicima, Volkswagen je za Dusseldorf Caravan Salon pripremio Caddy Topos Sail Design Concept. Riječ je o posebno prerađenom vozilu koje je zasnovano na aktuelnom California kamperskom kombiju, a ujedno unosi dašak luksuza u svijet kampovanja.

U suštini riječ je o prepoznatljivom Volkswagenovom Caddyu koji je za ovu priliku na krovu dobio posebnu drvenu brodsku palubu koja predstavlja odličan prostor za ugodno sunčanje i uživanje u prirodi. Također, drvena paluba se može u segmentima otvarati i preklapati tako da nudi oslonac za sjedenje ili ležanje, a uz neobičan krov Caddy je dobio i posebne stepenice. Naime, da bi se došlo do minijaturne palube na krovu u Volkswagenu su djelimično redizajnirali zadnja vrata, te na njih monitrali, također drvene, stepenice koje služe za dolazak na krov.
Uz drvo dominiraju i detalji od brušenog aluminija, prvenstveno minijaturna ograda na krovu koja sprječava „ležače“ da spadnu sa krova.

Naravno ovako avangardan proizvod nema mjesta u serijskoj produkciji Volkswagena, te je riječ tek o egzibicionom modelu kojim se proslavila bogata kamperska tradicija ovog proizvođača.