Koncepti
4

Volvo Concept XC Coupé je najava novog dizajna ove marke

Klix.ba
Volvo je predstavljanjem prekrasnog Concept Coupe modela u septembru ove godine, izazvao brojne pozitivne kritike i osvojio vrijedne nagrade, te tako predstavio prvi uvid u novi Volvo dizajnerski pravac. Istovremeno je predstavljena i svestranost nove SPA arhitekture, na kojoj će se bazirati svi budući srednje veliki i veliki Volvo modeli.

Concept Coupé je zapravo prva od tri predviđene dizajnerske studije. Sljedeće poglavlje ove uspješne priče o novom Volvo dizajnu, koje pokazuje kako se prepoznatljivi skandinavski stil i vrhunska sigurnosti mogu upakovati u pomodnu formu zove se Volvo Concept XC Coupé. U pitanju je konceptni model, koji će osvanuti 13. januara na North American International Auto Show (NAIAS) sajmu automobila u Detroitu, s tim da će svi detalji, slike i video materijal biti dostupni već 8. januara.

Concept XC Coupé nastavlja bogatu tradiciju Cross Country i XC proizvoda, s kojima je Volvo 1997. godine pokrenuo novi tržišni segment. U iščekivanju potpunog predstavljanja automobila početkom 2014. godine, Volvo je zasad objavio prve tri slike, kao i kratki video, koji se može pogledati na Volvo YouTube kanalu.