Novi sportski model iz Toyote
0

FOTO / U Ženevu stiže FT-86 II

Sarajevo-x.com
Sajam automobile Ženeva 2011 će biti obilježen premijerom nove evolucije FT-86 sportskog konceptnog automobile predstavljenog prvi put na Sajmu automobila u Tokiju 2009 godine.

Za sada pored ove fotografije koja najavljuje ženevsku premijeru Toyota nije objavila nikakve dodatne informacije. Namjera je da FT-86 II Concept ponudi do sada najjasniju indikaciju finalnog dizajna Toyotinog sljedećeg sportskog automobila.

Model FT-86 Toyota razvija u uskoj saradnji sa Subaruom, koji će također imati svoj serijski model na osnovi FT koncepta. Prema glasinama očekuje se da za pogon bude zadužen turbobenzinski 2.0-litarski motor sa 264 KS, s tim da će u Toyotinoj verziji biti ponuđen samo sa zadnjim pogonom, dok će Subaru vjerovatno imati tradicionalni pogon na sve točkove.

Toyota ističe 50 godina dugu istoriju kreiranja uzbudljivih sportskih automobila, i ovaj novi koncept obnavlja Toyotinu strast za vožnju sportskih automobila, što će nakon prilično dugog izbivanja sa scene sportskih automobila učiniti ovaj segment znatno bogatijim.