Koncepti
0

Seat Tango koncept

FENA
Iako je prvi put prikazan na frankfurtskom salonu automobila još 2002. godine, Seat Tango je tek sada dobio priliku za serijsku proizvodnju.

Prema glasinama koje kruže čini se da je automobil dobio zeleno svjetlo i mogao bi se na tržištu naći u drugoj polovini 2008. godine.

Najnovije fotografije koje je Seat plasirao u javnost naslućuju konačan izgled malog roadstera. Izrazito napete te nerijetko oštre linije izgledaju kao da su preuzete sa Carrere GT, Spykera ili BMW-a Z4, dok nisko položeno vjetrobransko staklo, kratki prevjesi i padajuća silueta straga, odaju agresivnost vozila.

Luc Donckerwolke, šef dizajnerskog odjela Seata, odgovoran za Lamborghini Murielago i Gallardo, izjavio je kako Seat teži ka "dizajnerski prepoznatljivim i zavodljivim automobilima", čemu bi Tango uveliko pripomogao.

Ukoliko krene u proizvodnju koristiti će platformu i pogonske agregate nove Ibize, koja je u planu za prvu polovinu 2008. Cijena pak, koja se spominje samo okvirno, bi se mogla kretati od 20.000 eura.