Koncepti
10

SEAT objavio teaser Leona Cross Sport uoči predstavljanja u Frankfurtu

Klix.ba
Španski proizvođač automobila SEAT najavio je planove da na Sajmu automobila u Frankfurtu naredne sedmice prestavi koncept Leon Cross Sport.

SEAT je objavio dvije teaser fotografije koncepta na kojem se vidi da je ovaj trovratni Leon mješavina verzija CUPRA i X-Perience. Da li će automobil zaista ostati samo koncept ili se planira produkcijska verzija, zasad nije poznato. Čak i ako se nađe u proizvodnji, bit će to ograničen broj vozila.

Pretpostavlja se da koncept pokreće nedavno poboljšani 2,0-litarski motor s turbopunjačem, koji isporučuje 286 KS uz 350 Nm obrtnog momenta, a u tom slučaju se snaga prenosi na prednju osovinu. Ako kojim slučajem koncept ima pogon na sva četiri točka, onda ga pokreće 2,0-litarski motor s trubopunjačem iz Volkswagenovog Golfa R, koji razvija 296 KS uz 380 Nm obrtnog momenta. Radi se o petoj generaciji Haldex pogona na sva četiri točka.

Više detalja će biti poznato za nekoliko dana, kada će SEAT predstaviti svoj Leon Cross Sport na Sajmu automobila u Frankfurtu.