Spreman ultimativni Juke-R
0

FOTO / Prva fotografija ekstremnog crossovera

Sarajevo-x.com
Nakon detaljnih najava i praćenja procesa izrade Nissan je objavio da je njihov ultrasportski crossover Juke-R konačno završen i spreman za svoje prve kilometre. Rezultat se na fotografijama čini jednako radikalnim, kao što je očekivano nakon njihove najave.

Nissan je šokirao prisutne novinare na svojoj press konferenciji u Španiji, kada je na kraju kao gosta iznenađenja predstavio potpuno spreman i završen Juke-R.

Kao što je prethodno najavljeno, Nissanovi inžinjeri i mehaničari uspješno su spojili vrhunsku mehaniku i pogon modela GT-R sa karoserijom kompaktnog Jukea. Jasno, karoserija je pretrpjela brojne izmjene i pojačanja, gdje se posebno ističe specijalno izrađeni zaštitni kavez, ali je sigurno da je ovim potezom Nissan pridobio simpatije ljubitelja sportskih i snažnih automobila.

Izrađena su samo dva modela ekstremnog Jukea-R i to jedan sa upravljačem na desnoj, a drugi sa upravljačem na lijevoj strani. Za pripremu i zahtjevno spajanje karoserije Jukea i mehanike GT-R modela zaslužan je tim Nissanovih stručnjaka u saradnji sa ekipom RML koja inače priprema takmičarske automobile, uz pomoć odjela Nissan Technology Centre for Evrope (NTC-E).

Prve testne kilometre Juke-R će napraviti u novembru, kada će se pokazati koliko je bilo uspješno i pametno spojiiti ovako kompaktan automobil sa motorom od 520 KS i pogonom na sve točkove.