Seul
0

FOTO / Predstavljen koncept Chevrolet Mi-ray

Sarajevo-x.com
Koncept Chevrolet Mi-ray predstavljen je danas na sajmu automobilau Seulu. Mi-ray je razvijen u GM-ovom Studiju za napredni dizajn u Seulu. Kombinirajući najnoviju tehnologiju hibridnog pogona s modernim stilom, ovaj automobil miješa Chevroletove prepoznatljive dizajnerske elemente s futurističkom vizijom kao pravi podsjetnik da Chevrolet u 2011. godini obilježava svoju stogodišnjicu postojanja.
Nastao u čast Chevroletove tradicije proizvodnje sportskih automobila, Mi-ray je malen i otvoren kao Monza SS iz 1963. godine, te lagan i karakteran kao Corvair Super Spyder iz 1962. Mi-ray dolazi s konceptnim "poluelektričnim" pogonskim sistemom smještenim najvećim dijelom iza i ispod vozača, čime se dobivaju najbolje performanse i učinkovitost u potrošnji goriva.
Pokreću ga dva elektromotora snage 15 kW smještena u prednjem dijelu vozila koja omogućuju velika ubrzanja i nultu emisiju pri gradskoj vožnji. Motore pak napaja 1,6-kilovatsatna litij-ionska baterija koja se puni regenerativnim kočenjem. Mi-ray također ima mogućnost prebacivanja s prednjeg na stražnji pogon.
"Pogonska tehnologija usklađena je s ostatkom vozila dajući izvanredne performanse uz minimalan utjecaj na okoliš", rekao je Mike Arcamone, predsjednik i izvršni direktor GM Koreja.
"Kombinirajući GM-ovu pogonsku tehnologiju i vizionarski dizajn, Mi-ray ilustrira kakva će biti budućnost Chevroleta širom svijeta: ekspresivna, mladenačka i zabavna", dodao je.