Najzanimljiviji koncepti
0

Pogledajte automobile koji lete i plove

Sarajevo-x.com
U fotogaleriji koju je priredio NY Daily Mail, pogledajte neke od najzanimljivijih konceptnih automobila koje su dizajnirale neke od najvećih proizvođača automobila na svijetu.

Mercedes-Benz BlitzenBenz konceptno je vozilo koje je dizajnirao George Yoo. Sigurno spada u red najljepših vozila, ali se u prodaji neće naći prije 2025. godine. BlitzenBenz je inovativni i provokativni koncep koji je dizajniran kao futurističko trkaće vozilo za testiranje i unaprijeđivanje posljednje tehnologije.

To ja automobil. To je avion. To je oboje. Terrafugia, grupa nagrađivanih inženjera sa čuvenog MIT-a kreirala je leteće vozilo koje se može iz aviona u auto pretvoriti za manje od 30 sekundi. Kompanija očekuje da se leteći automobil na tržištu pojavni 2011. godine po cijeni od 194 hiljade dolara.
Hondin Great Race 2025 vozilo je budućnosti dizajnirano da obiđe zemaljsku kuglu za 24 sata vozeći se kopnom, morem i zrakom. Automobil ima sonarne senzore koji mu omogućavaju da osjeti promjene u brzini i terenu dopuštajući mu da se tome prilagodi.
Mercedes-Benz Formula Zero Racer neobičan je spoj elemenata iz Formule 1, aerodinamičnosti boba i gracioznošću jahti.

Bugatti Stratos Concept je vozilo koje je dizajnirao Bruno Delussu. Oblik vozila je inspirisan dizajnom skupocjenog Bugatti Type 57 proizvedenog od 1934. do 1940. godine, dok je prednji dio dizajniran po uzoru na Alfa Romeo 6C 2500 Mille Miglia.

Cadilllac Converj vozilo je koje ima domet od 40 km koristeći elekrični motor snage 120 kW. Maksimalna brzina automobila izuzetnog dizajna je 100 km/h.
BMW Hydrogen Powered Salt Flat Racer je automobil pogonjen na hidrogen baziran na konceptu ponovne upotrebe umjesto recikliranja.