Koncepti
0

Otkriven Volkswagen Golf Sportsvan koncept, najavljuje Golf Plus

Klix.ba
Kompanija Volkswagen je obavila detalje i fotografije koncepta Golf Sportsvan.

Radi se o konceptu koji najavljuje nadolazeći Golf Plus, a koji je već viđen na testiranju. Koncept je za 134 mm duži u odnosu na prethodni Golf Plus, a za 83 mm duži u odnosu na petovratnu hatchback verziju modela Golf. Međuosovinsko rastojanje je produženo za 48 mm, a također je viši za 126 i širi za 8 mm kako bi ponudio više prostora u unutrašnjosti.

Zapremina prtljažnika iznosi 498 litara što znači da je povećana za 74 litra u odnosu na prethodnika. Prednje putničko sjedište se može spustiti, tako da se zapremina može povećati na 2.484 mm.

Zvaničnici Volkswagena kažu da je koncept razvijen tako da je kompatibilan sa šest različitih motora, a njihova snaga je od 85 do 150 KS. Najekonomičniji je 1,6 TDI BlueMotion motor sa 110 KS, koji na 100 pređenih kilometara troši 3,7 litara, a emisija CO2 iznosi 95 g/km.

Koncept je opremljen i sa nekoliko sigurnosnih i pomoćnih sistema, kao što su sistem za praćenje mrtvog ugla i saobraćaja iza automobila, adaptivni cruise-control, sistem koji upozorava na napuštanje trake, kao i sistem za hitno zaustavljanje automobila. Više detalja će biti otkriveno na Sajmu automobila u Frankfurtu.