Debituje u Ženevi
0

Nissan predstavio koncept Invitation

Sarajevo-x.com
Japanski proizvođač Nissan je predstavio koncept Invitation koji pripada B-segmentu i koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi. Odlikuju ga primamljiv izgled, kompaktnost, agilnost i prostrana kabina.

Konceptom Nissan Invitation, kompanija najavljuje svoj plan predstavljanja dizajna svojih crossovera na evropskom tržištu.

Novi Nissan predstavlja uvid u model koji će se u Evropi pojaviti 2013. godine. Insajderi kažu da se radi o dinamičnijoj zamjeni za model Note, baziran na modelu Micra.

Kada bude u proizvodnji, Novi Note će se prodavati uz crossover Juke i ekonomičnu Micru, čime će se ubrzati širenje Nissana u B-segmentu.

Zvaničnici kompanije su obećali ultraštedljivu verziju koju će pokretati 1,0-litarski motor sa superpunjačem koji koristi model Micra. Emisija CO2 je manja od 100 g/km.

Koncept Invitation je proizveden u Japanu, ali će biti prilagođen evropskim standardima. Imat će dosta prostora u unutrašnjosti, a bit će opremljen i Araund View Monitor sistemom koji se sastoji od četiri kamere, olakšava kretanje unazad i paralelno parkiranje. Tu je i Safety Shield sistem koji upozorava vozača na situaciju oko automobila.

Vezani članci