Nove fotografije FT-86
0

FOTO+VIDEO / Niskobudžetni sportista iz Toyote

Sarajevo-x.com
Toyota je objavila nove fotografije sportskog koncepta FT-86, uključujući i "porodičnu fotografiju" zajedno sa svojim duhovnim prethodnicima.

Nova serija fotografija pokazuje FT-86 pored Corolle AE86, Supre i Celice, kao i neke nove detalje. FT-86 u proizvodnju će ući tokom 2012. godine, dok će cijena u Velikoj Britaniji biti oko 25.000 eura za osnovni model.

FT-86 je koncept, zapravo zajednički projekt Subaru i Toyote, sa kojim se namjerava ponuditi niskobudžetni sportski automobil. Toyota je zbog postizanja svog cilja da postane broj 1 u automobilskoj industriji, pomalo neopravdano zapostavila svoje sportske automobile. Izgleda da to sada namjeravaju promijeniti, pa će tako FT-86 biti nezvanično nasljednik Supre, ali puno jeftiniji. Koncept je predstavljen na sajmu automobila u Japanu, gdje je već odavno počela ludnica za FT-86.

U USA cijena će biti oko 25.000 dolara, dok u Europi, ukoliko bude stigao do Europe, možete očekivati cijenu od preko 25.000 eura.

FT-86 prema za sada dostupnim informacijama, koristit će benzinski 2.0 litarski Subaru motor, ali bez turba, kako bi se postigla što niža cijena. Pogon će umjesto AWD, biti samo na stražnje točkove.