I Englezi spremni za Njemačku
0

FOTO / Land Rover pripremio Defender budućnosti

Sarajevo-x.com
Land Rover DC100, moderna interpretacija kultnog Land Rover Defendera imati će svoj ​​debi uskoro na sajmu automobila u Frankfurtu 2011. godine.
Land Rover je uz najavu konceptnog modela koji će biti prikazan na sajmu također potvrdio da je početak proizvodnje novog Defendera planiran za 2015. godinu, pa tako DC100 nije samo puka dizajnerska vježba.

Komentirajući Land Rover DC100 konceptni model, Gerry McGovern, direktor dizajna u Land Roveru je rekao: "Zamjena za kultni Defender je jedan od najvećih izazova u dizajnerskom svijetu automobila, to je automobil koji nadahnjuje ljude širom svijeta. Ovaj model nije spreman za proizvodnju već najavljuje početak četverogodišnjeg razvoja Defendera za 21. vijek."

John Edwards, globalni brand direktor Land Rovera je dodao: "Voljen širom svijeta zbog svojih jednostavnih linija i prepoznatljivog dizajna, odlučni smo u namjeri da novi Defender ostane vjeran svojoj tradiciji, istovremeno izlazeći u susret promjenjivim zahtjevima na globalnom tržištu."

Konceptni Land Rover DC100 temelji se na osnovnim dizajnerskim elementima Land Rovera, te ostavlja prostor za otvaranje rasprave i inspiriše ljude da maštaju o Defenderu u budućnosti. Nastavak priče o novom Defendru možemo očekivati u 09:15 sati, 13. septembra na 2011. Frankfurt Motor Showu.