Koncepti
31

Koncept Chevy Chevelle Slammer je spoj retro stila i moderne tehnologije

Klix.ba
Kako bi uzeo najbolje iz oba svijeta, Chevrolet je odstranio neke od originalnih komponenti i napravio mjesta za najmoderniju tehnologiju te kreirao koncept Chevy Chevelle Slammer, koji je jedna od zvijezda na sajmu tunera SEMA u Las Vegasu.

Ispod haube se nalazi LT376/535 motor s direktnim ubrizgavanjem baziran na LT1 motoru, koji pokreće model Corvette. Međutim, novi motor ima drugačiju bregastu osovinu te razvija 535 KS, 75 KS više nego ranije.

Ne samo da ima novi motor, nego ova druga generecija modela Chevelle ima i moderni SuperMatic 4L75-E četverostepeni mjenjač. Automobil je dobio novi set 18-inčnih naplataka naprijed, dok su nazad 20-inčni naplaci od legura. Automobil je spušten zahvaljujući pneumatskom ovjesu.

Suptilne promjene su načinjene i na karoseriji, tako da automobil izgleda elegantnije, ali je pri tome zadržao poželjne klasične linije. Za zaustavnu moć se brinu kočnice posuđene od najnovijeg Camara.

Unutrašnjost je također doživjela promjene te je urađena u Adrenaline crvenoj boji. Tu su sjedišta preuzeta od novog Camara, a novi moderni brojčanici naglašavaju da koncept ima novi motor.

Koncept će na sajmu SEMA u Las Vegasu biti izložen do petka uz moderni Camaro Slammer. Ovi automobili su samo vrh ledenog brijega, jer Chevy izlaže oko 20 automobila, uključujući Camaro Turbo AutoX koncept, prerađeni Colorado spreman za plažu i druge.