Koncepti
3

KIA konceptom u Ženevi najavljuje novu Optimu

Klix.ba
KIA je objavila prvu fotografiju konceptnog modela koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi u martu ove godine, a koji će ujedno najaviti novu generaciju luksuzne limuzine Optima.

Četvrta generacija KIA-e Optima već je nekoliko puta "uhvaćena" na testiranjima, a koncept koji stiže u Ženevu biće praktično identičan proizvodnom modelu.

Dizajn nove Optime predstavljaće evoluciju poznatog KIA-inog dizajnerskog pravca, s tim da će biti primjetno kako je novi model niži i širi, te će imati dodatne otvore na prednjim blatobranima kojima se ističe dinamičan izgled.

Na prvoj fotografiji koncepta mogu se primjetiti i izuzetno tanki i elegantni bočni retrovizori, za koje nije izvjesno da će doći i na serijskom modelu zbog sigurnosnih propisa i same preglednosti u vožnji. Ujedno, možemo primjetiti i snažno položen prednji vjetrobran koji će isticati dinamičan izgled limuzine, a detalkji poput LED svjetala i velikih točkova dodatno će naglasiti moderan i sportski stil.

Za dizajn novog koncepta zadužen je dizajnerski studio KIA-e u Frankfurtu, pa ga možemo smatrati evropskim proizvodom. Najavljeni konceptni model svoju zvaničnu svjetsku premijeru imaće 3. marta na sajmu u Ženevi.