Koncepti
17

Citroen predstavio Berlingo Mountain Vibe concept

Klix.ba
Novi Citroen Berlingo bit će predstavljen 3. marta na Ženevskom sajmu automobila. Nekoliko dana prije njegovog otkrivanja u serijskoj verziji, predstavlja se kao konceptni automobil pun optimizma i energije - Berlingo Mountain Vibe concept.

Na Ženevskom salonu, novi Citroen Berlingo dolazi u energičnoj i razigranoj verziji. Mountain Vibe concept poziva na intenzivno proživljavanje svakog trenutka i prije svega na boravak u prirodi, rekreaciju i radost uživanja u životu punom praktičnih rješenja i doživljaja. Svjež je i funkcionalan te otvara sve mogućnosti za bijeg i slobodu.

Svojim hrabrim vanjskim izgledom, Berlingo Mountain Vibe concept potiče želju za vožnjom najegzotičnijim putevima. Jedinstveni izgled istaknut reljefnim linijama kojima je ukrašena karoserija pozivaju na skretanje s utabanih staza i na vožnju planinama. Originalni grafički detalji u jarko rozoj Pink boji ističu osobnost ovog konceptnog automobila. Pink boja zaokružuje i svjetla za maglu te se savršeno slaže sa zelenom bojom karoserije Mountain Grey i s njom čini nježan, svjež i optimističan spoj boja.

Vanjski stil upotpunjen je ojačanim blatobranima i donjim dijelom karoserije. Berlingove gume opremljene su rozim lancima za snijeg, a krovni nosači presvučeni su pjenastim materijalom u Pink boji. Svi ti elementi daju mu izgled veselog, modernog i tehnološki naprednog automobila. Kako je opremljen sistemom Grip Control lako će se nositi sa izazovima sportski aktivnih ljudi koji svoje vrijeme provode u planinama.

U unutrašnjosti sjedišta su presvučena jednostavnom i tehnički naprednom tkaninom sive boje LIBERIA ukrašenom šavovima Pink boje. Tragovi boje na tepisima osvjetljuju kabinu i naglašavaju ugodan karakter Berlingo Mountain Vibe concepta, što je dodatno istaknuto i ostakljeni krov Modutop® i velikodušno otvaranje zadnjeg dijela automobila.