Na sajmu u Detroitu
0

FOTO / Chevrolet predstavio koncepte Code 130R i Tru 140S

Sarajevo-x.com
Chevrolet je na ovogodišnjem Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila predstavio dva konceptna kupea kojima želi inspirisati novu generaciju kupaca da zauzmu mjesto za upravljačem i predlože ideje za novi automobil.

Prema podacima posljednjeg američkog popisa stanovništva, 80 miliona potrošača u SAD-u ulazi u svoje tridesete godine. Oni predstavljaju 40% današnjih potencijalnih kupaca automobila i ukupno oko 781 milijardu eura kupovne moći.

U proteklih godinu dana Chevrolet je prikupljao stavove mladih potrošača iz Sjedinjenih Država. Nastali na temelju prikupljenih informacija, Chevroletovi koncepti donose stil i funkcionalnosti za koje je ova skupina novih kupaca rekla da ih traži prilikom kupovine novog automobila.

Code 130R, prvi Chevroletov konceptni model, je kupe četverosjed jednostavnog uspravnog profila. S karoserijom u posve novoj metalik crvenoj boji s matiranim anodiranim zlatnim naplatcima, Code 130R krase dizajnerski detalji inspirisani legendarnim trkaćim automobilima i zadnji pogon. S agresivnim prednjim dijelom, Chevroletovim širokim blatobranima, ravnim bočnim dijelovima karoserije i Chevroletovim logom s dvjema prekriženim zastavama, Code 130R jasno se naslanja na Chevroletovu tradiciju trkaćih automobila.

Dizajneri modela Code 130R zamislili su da njegov turbo motor bude tako ugođen da radi u suradnji s tehnologijom eAssist. Gašenjem motora prilikom zaustavljanja, regenerativnim kočenjem i optimizacijom okretnog momenta prilikom ubrzanja ovaj koncept predstavlja novu razinu elektrifikacije automobila i usklađuje turbo performanse sa štedljivošću.

Tru 140S, drugi Chevroletov koncept, ima prednji pogon. Radi se o pristupačnom sportskom kupeu sa četiri sjedišta. Ovaj koncept sa troje vrata stvoren je da bude privlačan i istovremeno pristupačan sportski automobil. S potpuno novom matiranom bijelom bojom karoserije i hromiranim naplacima s logom ukrštenih zastava, Tru 140S je dizajniran da izgleda samopouzdano, egzotično i brzo. Tru 140S se temelji na istoj platformi kao Chevrolet Cruze i električni Chevrolet Volt.

Dizajneri koncepta Tru 140S željeli su iskoristiti tehnologije koje se inače mogu naći kod skupljih automobila, kao što su direktno ubrizgavanje goriva i tehnologija Stop/Start temeljena na starteru čime se uspostavlja ravnoteža između unutrašnjeg izgaranja i električnog pogona radi postizanja manje potrošnje goriva.