Koncepti
0

Cadillac CTS Coupe Concept

FENA
Pokupivši najbolje kritike, nagrade iz branše te doživjevši odlične prodajne rezultate, Cadillac CTS postao je avangarda suvremenog dizajna.

Suočeni s ovim, Cadillacovi dizajneri upitali su se - što dalje? Njihov odgovor na ovo pitanje je Cadillac CTS Coupe Concept koji je doživio svoju premijeru na sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila 2008. u Detroitu.

CTS Coupe preuzima Cadillacov nagrađivani dizajnerski stil Art and Science te mu dodaje još umjetnosti i još znanosti, čineći CTS Coupe još ekspresivnijim, tehničkim te vrlo osobnim. CTS Coupe nastavlja se na dramatičan dizajn limuzina koje su mu prethodile, no ima posve novu liniju karoserije oko prednjih odbojnika.

Cadillac CTS Coupe je koncept velikog luksuznog kupea koji se nudi i u klasičnoj trovolumenskoj limuzinskoj karoseriji. Konceptni CTS Coupe krasi klasičan raspored 2+2 u unutrašnjosti, bez B-konstrukcije, naglašen ukrasima od crne kože i mikrovlakana. Dizajniran je tako da može dolaziti s cijelim nizom motora karakterističnih za svjetsko tržište luksuznih vozila, uključujući Cadillacov popularni 3,6-litarski V-6 s izravnim ubrizgavanjem, kao i novi 2,9-litarski turbo dizelski koji je trenutno u razvoju. Serijska verzija CTS-V-a koja će se moći nabaviti izvan Sjeverne Amerike krajem 2008. nudi sportsko upravljanje kakvo dosad nije viđeno.

Zahvaljujući V8 motoru (SAE) sa 550 KS, njegove su performanse u vožnji jednake onima čistokrvnog sportskog automobila. No CTS-V ne nudi samo sirovu snagu, nego i cijeli niz tehničkih i dizajnerskih poboljšanja, uključujući magnetsku kontrolu, prvi program upravljanja performansama te novi automatski sustav prijenosa s kontrolama na upravljaču.