auto
2

Klix.ba spy video: BMW i8 u gradskoj vožnji

Klix.ba
Zahvaljujući ljubaznosti našeg čitatelja ustupljen nam je kratki video materijal koji prikazuje zakamuflirani BMW i8 na testnoj vožnji. Ovaj BMW-ov model je relativno brzo od ekstravagantnog koncepta našao put do serijske proizvodnje, a ovaj naš video potvrđuje da ćemo uskoro vidjeti i njegovu premijeru.

BMW će predstaviti serijsku verziju modela i8 tokom ove godine, uporedo s pristupačnijim i značajno manjim modelom i3. BMW i8 će imati 2+2 raspored sjedenja, dok će se uz sportsku siluetu pohvaliti i sportskim performansama, pa tako BMW već sada obećava da će i8 do 100 km/h sprintati za 4.8 sekundi.

Iako je konceptni model imao dizelski motor, serijski model biće pokretan trocilindarskim turbobenzinskim motorm koji će biti uparen s hibridnim sklopom. Da napomenemo, u konceptnom modelu električni motor je proizvodio čak 170 KS, a sličnu snagu možemo očekivati i u serijskom i8.

Očekuje se da će ovaj po svemu ekstravagantni BMW koštati oko 150,000 Eura, pa će ujedno biti i vrlo egzotičan i rijedak.

Vezani članci