auto
19

Kia Sportage debituje u septembru, objavljeni teaseri

Klix.ba
Kompanija Kia je objavila tri teaser fotografije kojim najavljuje premijeru potpuno novog modela Sportage, koji će biti predstavljen 17. septembra na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Oficijelni render donekle daju uvid u ono što će donijeti četvrta generacija kompaktnog crossovera, a to je na prvom mjestu osvježeni izgled eksterijera i enterijera.

Rešetka hladnjaka u obliku tigrovog nosa je sada supštena niže, a primijetno je i da je promijenjen oblik farova. Tu su sada LED dnevna svjetla u obliku kocke leda, a promijenjen je izgled i stražnjih svjetala.

Na prednjem i stražnjem dijelu podvozja je postavljena aluminijska zaštita. Postavljen je i krovni spojler, a crossover ima masivne naplatke od legura.

Što se tiče unutrašnjosti, tu su također nastale velike promjene. Unutrašnjost sadrži neke karakteristike većeg Sorenta, ali i one koje su preuzete od sedana Optima. U unutrašnjosti su još profilisana sjedišta, upravljač s ravnim donjim dijelom, veliki ekran osjetljiv na dodir, kao i crveno ambijentalno osvjetljenje te veliki centralni naslonjač za ruku.

Kia će novi Sportage zvanično otkriti uskoro, a njegov debi se očekuje u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu. Prodaja će početi prije kraja ove godine.

Vezani članci