auto
1

Kia Carens zategnula bore

Klix.ba
Kompanija Kia je osvježila svoj model Carens, čija će prodaja u Evropi početi krajem godine.

Osvježeni model donosi manje promjene izgleda, naprijed je novi branik, nove maglenke i rešetka hladnjaka koja podsjeća na tigrov nos. Stražnji branik je također drugačiji, kao i stražnja svjetla.

Dostupna je i nova boja Mysterious plava, kao i tri dizajna 16, 17 i 18-inčnih felgi. U unutrašnjosti se nalazi sedam sjedišta, koja mogu biti presvučena tkaninom ili kožom u crnoj i bež boji. U zavisnosti od modela, unutrašnjost je ukrašena metalik, sjajnim crnim ili detaljima s imitacijom karbonskih vlakana.

Carens je dobio i novi Kijin infoainment sistem, koji dolazi sa 7,0 ili 8,0-inčnim touchscreen ekranom, koji je kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay sistemima. Najbolje opremljene verzije imaju i satelitsku navigaciju Kia Connected Services uslugu, kao i kameru za pomoć pri kretanju unazad. Opcioni JBL stereo sistem s odvojenim pojačalom, subwooferom i šest zvučnika daje sjajan zvuk.

U Evropi će osvježeni Carens biti dostupan sa 1,6-litarskim GDi benzinskim motorom koji isporučuje 136 KS, kao i sa 1,7-litarskim CRDi dizelskim motorom, koji razvija 115, odnosno 136 KS. Slabiji dizel je moguće dobiti sa Eco Pack paketom opreme, koji uključuje stop-start sistem, Michelin gume s niskim otporom kotrljanja i drugo. Verzija sa 2,0-litarskim dizelskim motorom će biti dostupna u drugim dijelovima svijeta.