auto
113

Ken Block vozi Mustang od 845 KS u Gymkhani 7

Klix.ba
Ken Block i Hoonigan Racing napokon su predstavili dugo očekivani sedmi nastavak popularnog serijala Gymkhana, u kojem reli vozač Block u snažnim i prerađenim automobilima uvijek na novi način pokazuje vještine precizne i suludo brze vožnje.

U ovom nastavku Gymkhane uz Kena Blocka glavnu ulogu ima Honicorn RTR, ili tačnije potpuno prerađeni Ford Mustang iz 1965. godine, koji je nedavno predstavljen na SEMA sajmu automobila. U ovom nastavku možemo gledati kako Ken Block u punoj brzini izvodi svoje ludorije po zatvorenim ulicama Los Angelesa, a svoju vožnju završava u Hollywoodu pored prepoznatljivog znaka na brdu iznad ovog dijela Los Angelesa.

Honicorn RTR je ustvari zadržao samo osnovnu formu Mustanga iz 1965. godine jer je za njega nanovo izrađena šasija od cjevastog okvira, dok je sama karoserija izrađena od karbonskih vlakana. Za prijanjanje su odabrani 18-inčni točkovi sa Pirelli Fifteen52 Trofeo R gumama, dok je za gomilu snage zadužen 6,7-litarski Roush Yates V8 motor koji razvija 845 KS i 975 Nm okretnog momenta.

Motor snagu prenosi preko vrhunskog 6-stepenog Sadev mjenjača, a ujedno je ovo i prvi Mustang visokih performansi koji ima pogon na sve točkove. Uživajte u zvuku i slici.