Novi Nissan za 29.000 KM
0

Juke stigao i na tržište BiH

Sarajevo-x.com
Nakon odličnog prijema na većini evropskih tržišta i sve većeg broja narudžbi, Nissanov neobični gradski crossover model Juke stigao je i na bosanskohercegovačko tržište.
Juke kao prinova u Nissanovoj paleti crossovera, spaja robusnost SUV-a sa sportskim stilom. On je naglašeno kompaktan automobil sa dužinom od 4.135 mm, širinom od 1.765 mm i visinom od 1.570 mm. Uprkos kompaktnim dimenzijama, međuosovinski razmak od 2.530 m i kratki prevjesi karoserije obećavaju kako odličnu voznu dinamiku, tako i prostranost u kabini, uz prtljažnik zapremine od 250 do 830 litara.

Ponuda Euro 5 motora uključuje jednu dizelsku i dvije benzinske jedinice. To su provjereni 1.5 litarski common rail dizelaš sa 110 KS i 1.6 litarski benzinac dostupan u verziji sa 117 KS, ali i u verziji sa turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem sa 190 KS. Dizelski i slabiji benzinski motor dolaze u kombinaciji sa prednjim pogonom, a jači benzinac sa pogonom na sve točkove.

Novi Nissan Juke na domaćem tržištu dostupan je već od 29.000 KM. Za tu cijenu kupac će dobiti model sa 1.6 litarskim benzincem od 117 KS i opremljen paketom opreme Visia, koji između ostalog sadrži ABS, EBD, ESP, zračne jastuke za vozača i suvozača, bočne jastuke i zavjesice, ručni klima uređaj, radio CD, putni kompjuter, servo upravljač podesiv po visini, električno podizanje svih stakala, 16-inčne čelične točkove, branike u boji vozila, električno podesive vanjske retrovizore i daljinsko centralno zaključavanje.
Osnovni dizelski Juke košta 35.000 KM, dok najskuplja verzija sa turbobenzincem, pogonom na sva četiri točka i paketom opreme Tekna Exclusive košta 48.800 KM