Terenac godine u Rusiji
0

Još jedno priznanje za Hyundai ix35

Sarajevo-x.com
Od prvog pojavljivanja početkom 2010. godine najnoviji Hyundai terenac ix35 kao da je predodređen za priznanja. Posljednje veliko priznanje stiglo je sa probirljivog ruskog tržišta gdje je popularna "tridesetpetica"dobila priznanje "Terenac godine u Rusiji".

Prema odluci stručnog žirija, iskustva u test vožnjama ali i prema odluci samih čitalaca najpopularnijeg ruskog auto časopisa "Auto Panorama", koji je i organizovao samu manifestaciju, Hyundai ix35 je dobio veliko priznanje. Istraživanja podrazumjevaju test vožnje preko 375 vozila, izvještaje o kvaliteti, sigurnosti i performansama, kao i izvještaje o iskustvima tokom same vožnje, kako članova stručnog žirija tako i samih vozača vozila.

Na veoma važnom i velikom tržištu Rusije Hyundai bilježi veliki rast, a otvaranjem nove tvornice u koju je uloženo preko 500 miliona USD svakako da će Hyundai i u budućnosti bilježiti dobre prodajne rezultate.

Kada su priznanja za Hyundai ix35 u pitanju, model je proglašen zvanično Automobilom godine u Hrvatskoj i Makedoniji, Terencom godine u Kanadi (pod imenom Tucson), a vlasnik je kao i svi posljednji Hyundai noviteti maksimalnih pet zvijezdica na testovima za sigurnost od strane EuroNCAP-a. Uz sigurnost, tu su i priznanja za zadovoljstvo kupaca (AutoPacific), najbolji izbor na uporednom testu Auto Bild) i mnoga druga.

Na BH tržištu Hyundai ix35 bilježi takođe veliki interes i u prvoj godini prodaje vrlo brzo je postao jedan od najprodavanijih vozila u segmentu. Bogato opremljeni ix35 na BH tržištu u benzinskoj verziji košta 38.630 KM, a u diesel varijanti 42.990 KM.