auto
0

Jenson Button će biti voditelj Top Geara?

Klix.ba
Britanski tabloid Daily Mail pokrenuo je zanimljive glasine o tome da će Jenson Button biti voditelj novog izdanja popularne emisije o automobilima Top Gear, uz već potvrđenog voditelja Chrisa Evansa.

Kako je već opšte poznato emisija Top Gear doživjela je svoj krah 25. marta kada je BBC uručio otkaz popularnom Jeremy Clarksonu zbog incidenta na snimanju, a vrlo brzo nakon toga emisiju su napustili i njegove kolege James May i Richard Hammond, koji su rekli da ne žele raditi Top Gear bez Clarksona.

BBC je brzo reagovao na ovu situaciju i zaposlio Chrisa Evansa, koji će voditi šou od iduće godine zajedno s još jednim voditeljem koji će biti izabran nakon niza audicija gdje su svi pozvani. Ipak, čini se da je vozač Formule 1 Jenson Button izrazio interes za ovu poziciju, te je logično postao favorit u izboru BBC-a za ovaj posao. Izvor blizak BBC-u izjavio je za Daily Mail da će zvanično saopštenje koje će potvrditi ovo stići vrlo brzo.

Zanimljivo je da isti izvor tvrdi kako je vrlo moguće da supermodel i voditeljica emisije Classic Car Show također ima šanse za ulazak u Top Gear ekipu od naredne godine, pa bi novi fantastični trio trebao biti sačinjen od Chrisa Evansa, Jensona Buttona i Jodie Kidd.

Kako ove glasine ne treba uzeti za provjerene potvrđuje činjenica da Jenson Button nije izrazio svoje namjere za povlačenje iz Formule 1. On je rekao da će najava o njegovim planovima za 2016. godinu biti objavljena za nekoliko mjeseci.