Cijena prava sitnica
0

Jaguar XJ koštat će i do 103 hiljade eura

Sarajevo-x.com
Jaguar je objavio cijene svog zapanjujućeg modela XJ, "Velike mačke" koja obećava da će ukrasti dio kolača od prodaje Mercedes S-Classi i BMW 7 seriji.

Novi model XJ će biti dostupan u aprilu, a početna cijena će iznositi nešto više od 61 hiljade eura za 3.0 litarski dizel model. Cijena za "Portfolio edition" iznosi više od 73 hiljade eura, dok model sa dužim osovinskim razmakom košta četiri hiljade eura više.

Kupci koji se odluče za XJ sa 5.0 litarskim V8 motorom, morat će izdvojiti oko 73 hiljade eura za "Premium Luxury" model dok će "Portfolio" verzija koštati preko 80.000 eura. Najskuplja verzija će biti 5.0 Supersport čija se cijena kreće od skoro 100.000 eura do 103 hiljade za produženu verziju.

Inženjeri iz Jaguara su obećali da će u nova vozila biti ugrađena posljednja dostupna tehnologija koja će unaprijediti vozačko iskustvo.

XJ će tako iskoristiti posljednja dostignuća u svemirskoj industriji, sa laganom aluminijskom karoserijom koja je napravljena od 50 posto recikliranog materijala.