auto
0

Iz Volkswagena stiže osvježeni Eos

Sarajevo-x.com
Njemački proizvođač automobila "Volkswagen" je otkrio izgled osvježene verzije svog kupe kabrioleta Eos.

Osvježeni model Eos koji će biti zvanično predstavljen sljedećeg mjeseca na sajmu automobila u Los Angelesu prije početka prodaje na evropskom tržištu u januaru 2011. godine, posljednji je u nizu VW modela koji je dobio preobražaj u stilu legendarnog Golfa.

To znači da je Eos dobio redizajnirani prednji kraj uključujući farove koji sadrže LED dnevna svjetla, novu hromiranu prednju masku, niži i širi usisnik zraka na dnu, te nove maglenke.

Izmjene zadnjeg kraja su također inspirisane izgledom modela Golf, što se odražava na novi dizajn zadnjih svjetala i zadnjeg branika.

Unutrašnjost Eosa je također doživjela manje izmjene. Kvalitet nekih materijala za izradu unutrašnjosti je poboljšan, a kao opcija je ponuđena i kožna unutrašnjost. Eos također posjeduje novi upravljač i instrument tablu. Preklopivim tvrdim krovom se može manipulisati bežičnim daljinskim upravljačem.

Što se tiče ponude motora, kupci u Evropi će na raspolaganju imati 2,0-litarski TDI motor sa 135 KS uparen sa šestostepenim manuelnim ili šestostepenim DSG mjenjačem, kao i benzinske motore, 1,4-litarski TSI sa 118 KS i 155 KS, te 2,0-litarski TSI motor sa 204 KS. Sva tri benzinska motora će biti uparena sa šestostepenim manuelnim mjenjačima, dok je šestostepeni DSG mjenjač namjenjen najjačoj verziji.