auto
0

Hyundai osvojio prestižne IF nagrade za dizajn

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Hyundai Tucson je od svoje ne tako davne premijere do danas osvojio priličan broj nagrada i priznanja, kao što su Euro NCAP 5 zvjezdica, "Porodično vozilo godine" na sajmu automobila u Los Angelesu od strane Road and Travel Magazina, "Najbolje vozilo u 2016. godini" u Španiji, te pobjednik uporednih testova renomiranih njemačkih autočasopisa AutoBild i Auto Zeitung.

Internacionalno priznanje IF nagradu za dizajn su osvojili novi Tucson i nova Elantra što dodatno potvrđuje da Hyundai kontinuirano ulaže u razvoj dizajna i kvaliteta podjednako.

Hyundaijevi modeli osvajaju ovu nagradu već tri godine zaredom, prethodne godine priznanje je osvojio i20, a godinu ranije Genesis. Visokokvalitetni interijer i eksterijer odišu klasom, a nove karakteristike Elantre pokazuju profinjenji stil i odražavaju Hyundaijevu dizajnersku filozofiju "Premium Modern".

Hyundai Elantru čine dinamičan i oštar vanjski dizajn koji upotpunjava udobna, savremena i sportska unutrašnjost. Izrazito velika heksagonalna maska uparena je sa sportskim i tankim prednjim svjetlima što Elantri daje energičan izgled.

Žiri IF nagrade za dizajn kod Tucsona prepoznao je potpuno drugačiji, snažni izgled ovog komapktnog SUV-a. Snažna i atletska pojava postignuta je kroz profinjene, uglađene i oštre linije i snažnu proporciju, kao i prepoznatljivi zaštitni znak brenda – heksagonalnu masku.

IF nagarada poznata je već preko 60 godina širom svijeta kao simbol za izvrsnost dizajna. Organizirana je od strane Internacionalnog foruma dizajnera kao društvo sa ograničenom odgovornošću (GmbH) koja ocjenjuje dizajn u raznim disciplinama i kategorijama. Tucson i Elantra su osvojili nagrade nakon rigoroznog procesa ocjenjivanja od strane žirija. Žiri je morao da pregleda preko 5000 prijava iz 53 zemlje.

Vezani članci